Мембранна дистиляція – ефективний спосіб концентрування молочної сироватки - Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович (My University, 2012)
Проведений аналіз процесу мембранної дистиляції. Запропоновано нову схему комплексної переробки молочної сироватки, в якій передбачено концентрування фільтрату, отриманого на стадії ультрафільтрації, мембранною дистиляцією. Показано можливість поєднання в мембранно-дистиляційній установці процесу охолодження та концентрування цільових компонентів. The analysis process of membrane distillation. A new scheme for complex processing of whey. It filtrate obtained at the stage of ultrafiltration, membrane distillation process concentrates. The possibility of a combination of membrane-distillation plant process cooling and concentration of target components.
Keywords: мембранна дистиляція; membrane distillation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування