Для збереження біологічної цінності молочно-овочевого морозива - Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Згурська, Т. І. (My University, 2011)
Вивчено фактори впливу технологічних параметрів виробництва та умов зберігання на біологічну цінність морозива молочно-овочевого. Встановлено рекомендовані режими термомеханічного оброблення сумішей для виробництва морозива, що дозволяють активувати пектинові речовини та максимально зберегти β-каротин в готовому продукті. The operating and storage conditions influence on milk-vegetable ice-cream biological value has been studied. The recommended termomechenical ice-cream mix treatments have been established in order to stimulate pectin’s activity and maintain the greatest possible beta-carotene amount in ice-cream.
Keywords: овочева сировина; пектинові речовини; β-каротин; молочно-овочеве морозиво; vegetable raw materials pumpkin; pectin's substances; beta-carotene; milk-vegetable ice-cream; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу