Фещук, Лілія ОлександрівнаШутюк, Віталій ВолодимировичВасилів, Володимир Павлович2019-04-242019-04-242019Фещук, Л. О. Вплив попередньої обробки селери на кінетику її сушіння / Л. О. Фещук, В. В. Шутюк, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства: Зб. праць за підсум. VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. вчен., асп. і студ. (17 – 18 квітня 2019 р.). – К. : РВВ НУБіП, 2019.– С. 269.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29129В роботі розглянуто вплив попередньої обробки кореню селери на кінетику її сушіння. Експериментально доведено, що застосування мікрохвильового сушіння в порівняння з конвективним з попереднім бланшуванням або замочуванням в 1 % розчині лимонної кислоти значного ефекту не має. The paper considers the effect of preliminary treatment of celery root on the kinetics of its drying. Experimentally proved that the use of microwave drying in comparison with convective with preliminary blanching or soaking in 1% solution of citric acid does not have a significant effect.uk-UKсушінняселерабланшуванняdryingceleryblanchingкафедра технології консервуванняВплив попередньої обробки селери на кінетику її сушінняThesis