Визначення вмісту важких металів у продуктах для дитячого харчування - Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна (My University, 2015)
Робота присвячена визначенню вмісту важких металів у продуктах для дитячого харчування за допомогою атомно-адсорбційного спектрофотометра. Вміст ртуті визначали методом безполум’яної атомної адсорбції. Встановлено, що підібрана сировина є безпечною для використання її у виробництві дитячого харчування. The work is dedicated to the definition of the content of heavy metals in products for children's nutrition by atomic adsorption spectrophotometer. The mercury content was determined by flameless atomic absorption. It is found that the selected raw materials are safe for use in the manufacture of infant nutrition.
Keywords: дитяче харчування; молоко; важкі метали; ферменти; спектрофотометр; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; baby food; milk; heavy metals; enzymes; spectrophotometer