Спосіб виробництва соусу "Грушевого" (Деклараційний патент на корисну модель № 152647) - Пушка, Ольга Сергіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Шпилька, Валерія Сергіївна (My University, 2023)
Спосіб виробництва соусу, що включає механічну обробку підготовленої сировини, який 10 відрізняється тим, що груші у кількості 16-24 %, банани у кількості 10-20 % закладають в чашу Thermomix TM6, де одночасно блендують на швидкості 400-600 об./хв. впродовж 20-30 с до утворення однорідної маси та нагрівають до температури 40-50 °C, після чого додають льон у кількості 5-9 %, мед у кількості 16 %, воду у кількості 38-45 %, суміш доводять до кипіння та охолоджують до температури 12-14 °C. The method of sauce production, which includes mechanical processing of prepared raw materials, which 10 differs in that pears in the amount of 16-24%, bananas in the amount of 10-20% are placed in the bowl Thermomix TM6, which simultaneously blends at a speed of 400-600 rpm. within 20-30 s to formation of a homogeneous mass and heated to a temperature of 40-50 °C, after which flax is added in the amount of 5-9%, honey in the amount of 16%, water in the amount of 38-45%, the mixture is brought to a boil and cool to a temperature of 12-14 °C.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; соус; термомікс; груша; льон; sauce; thermomix; pear; flax