Наукове обгрунтування доцільності застосування борошна зі спельти у складі молочних продуктів десертного призначення - Поліщук, Галина Євгеніївна; Борова, Марина Павлівна; Михалевич, Артур Петрович (Поліщук, Г. Є. Наукове обгрунтування доцільності застосування борошна зі спельти у складі молочних продуктів десертного призначення / Г. Є. Поліщук, М. П. Борова, А. П. Михалевич // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10-11 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020 р. – С. 139–141., 2020)
Характерний для йогурту щільний згусток зазвичай одержують шляхом внесення до його складу сухого знежиреного молока або стабілізаторів структури. Вказані інгредієнти активно зв’язують вологу і за рахунок цього структурують йогурт та зберігають споживчі властивості продукту до моменту його реалізації. Стабілізатори структури не підвищують харчову цінність йогурту, а сухе молоко не виявляє достатню технологічну ефективність. Тому пошук нових та перспективних натуральних інгредієнтів, які містять харчові біополімери, є доволі актуальним напрямом наукової роботи.
Keywords: борошно зі спельти; йогурт; продукти десертного призначення; spelled flour; yogurt; dessert products; кафедра технології молока і молочних продуктів