Variationin common blackbird, nest characteristics in urban and suburba localities in Crimea - Kucherenko, Volodymyr; Ivanovskaya, A (My University, 2020)
The is expansion may have led to changesin bird behaviour, including changes in nest construction choices (e.g., nest shape, size, location and building materials). In this study, wein vestigated Black bird nest diversity (i. e., size, volume, and composition) in the park of Simferopol (acity in Crimea, South Ukraine) and in an artificial forest located nearby. We found a significant inverse relationship between nest placement height and external nest diameter. External nest depth was greater in the forest than in the park. Thе is difference reflects the variation in plant life form between the sites. More specifically, nests in tree shaves ignificantly greater external depth than the nests located on shrubs. Most nests in both urban and suburban localities contained natural and anthropogenic materials; there was no significant difference in component types between sites. Ingeneral, the anthropogenic materials played adecorativerole and also servedas camouflage. Це розширення, можливо, призвело до зміни поведінки птахів, включаючи зміни у виборі конструкцій гнізд (наприклад, форми гнізда, розміри, розташування та будівельні матеріали). У цьому дослідженні ми дослідили різноманітність гнізд Blackbird (тобто, розмір, об’єм та склад) у парку Сімферополя (місто в Криму, Південна Україна) та у мистецькому лісі, розташованому неподалік. У цьому дослідженні ми дослідили різноманітність гнізд Blackbird (тобто, розмір, об’єм та склад) у парку Сімферополя (місто в Криму, Південна Україна) та у мистецькому лісі, розташованому неподалік. Ми виявили значну зворотну залежність між висотою розміщення гнізда та зовнішнім діаметром гнізда. Ми виявили значну зворотну залежність між висотою розміщення гнізда та зовнішнім діаметром гнізда. Зовнішня глибина гнізда була більша в лісі, ніж у парку. Різниця відображає зміну форми життя рослин між ділянками. Більш конкретно, гнізда на деревах мають значно більшу зовнішню глибину, ніж гнізда, розташовані на чагарниках. Більшість гнізд як у міських, так і в приміських місцевостях містили природні та антропогенні матеріали; не було суттєвої різниці у типах компонентів між сайтами. Взагалі антропогенні матеріали відігравали декоративну роль і також виконували роль камуфляжного віку.
Keywords: чорна пташка; морфологія гнізда; розмір; Крим; blackbird; nest morphology; size; Crimea