Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБут, Сергій АнатолійовичКіях, Євгеній Борисович2024-05-102024-05-102023Дущак, О. В. Розширення асортименту снекової продукції із плодово-овочевої сировини / О. В. Дущак, С. А. Бут, Є. Б. Кіях // Інноваційні технології та підвищення ефективності виробництва харчових продуктів : тези доповідей ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції в заочній формі, 20 жовтня 2023 р., м. Умань. – 2023. – С. 55–57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43094На світовому ринку концентрованих харчових продуктів найбільшою популярністю користуються снеки. Причини цього полягають у наступному: снеки, що виробляються за різними технологіями, суттєво відрізняються за смаком, структурою тощо. Однак, більшість цих продуктів мають низьку поживну цінність і містять шкідливі харчові добавки, незбалансований хімічний склад, канцерогенні, генетично модифіковані тощо. Крім того, снеки зазвичай мають високу енергетичну цінність і містять мало поживних речовинSnacks are the most popular on the world market of concentrated food products. The reasons for this are as follows: snacks produced using different technologies differ significantly in taste, structure, etc. However, most of these products have low nutritional value and contain harmful food additives, unbalanced chemical composition, carcinogenic, genetically modified, etc. In addition, snacks are usually high in energy and low in nutrientsukхарчова промисловістьрослинна сировинатоматиснекихарчові продуктикафедра технології консервуванняfoodfood industryvegetable raw materialstomatoessnacksРозширення асортименту снекової продукції із плодово-овочевої сировиниThesishttps://orcid.org/0000-0002-9811-3286