Спосіб отримання харчової емульсії (Патент на корисну модель 112513) - Поліщук, Галина Євгеніївна; Устименко, Ігор Миколайович; Кравченко, Ольга Юріївна (My University, 2016)
Спосіб отримання харчової емульсії включає підігрівання замінника молочного жиру, внесення емульгатора, отримання молочно-жирової суміші, емульгування. Як емульгатор застосовують казеїнат натрію та емульгатор "Естер Твердий-2 (Т-2)", який вносять при температурі 65-70 °С, а емульгування здійснюється шляхом двоступеневої гомогенізації, за тиску 9-10 МПа на першому ступені і 2-2,5 МПа - на другому при температурі 65-70 °С. Method for heating food emulsion comprising milk fat substitute, making emulsifier obtaining milk fat mixture, emulsification. As used emulsifier emulsifier and sodium caseinate "Esther Hard 2 (T-2)," which is made at a temperature of 65-70 ° C, and emulsification is carried out by two-stage homogenization, the pressure of 9.10 MPa at the first stage and 2-2.5 MPa - the second at 65-70 ° C.
Keywords: харчова емульсія; food emulsion; казеїнат натрію; sodium caseinate; кафедра технології молока і молочних продуктів