Гранулювання суміші пшеничних і житніх висівок з фосфатидним концентратом - Почеп, Володимир Анатолійович; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Соболь, В. О. (Зберігання і переробка зерна, 2011)
В статті наведено інформацію про пшеничні висівки, житні висівки та фосфатидний концентрат. Досліджено показники якості сировини. Виробництво корму включає пресування продукту, охолодження, сушіння, просіювання. Параметри пресування: вологість суміші - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, діаметр отворів матриці - 4 мм. В статті наведено результати гранулювання сумішей та їх аналіз. Також було досліджено вплив добавок на процес зберігання гранул та ріст мікроорганізмів. In the article was produced information about the siftings of wheat, the siftings of rye and the phosphatidic concentrate. It was researched the qualitative indices of raw material. Stern production consists of pressing the product, cooling, drying, sifting. The parameters of the pressing: moisture mixture - 15,5…17,0 %; the temperature of the granules -60…80 ˚С, diameter hole matrixes - 4 mm. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis. Also it was researched influence of additives in process of preservation granules and microorganisms growth.
Keywords: показники якості; qualitative indices; гранули; висівки пшеничні; висівки житні; фосфатидний концентрат; granules; siftings of wheat; siftings of rye; phosphatidic concentrate; кафедра технології зберігання і переробки зерна