Галенко, Олег ОлександровичШевченко, Анастасія ОлександрівнаГасюк, Остап Богданович2024-03-272024-03-272020Галенко, О. О. Перспективи використання рослинної сировини в вітчизняних м'ясопродуктах / О. О. Галенко, А. О. Шевченко, О. Б. Гасюк // Перспективи використання рослинної сировини в вітчизняних м'ясопродуктах Екологічні інновації у підвищенні економічної та продовольчої безпеки України : кол. монографія. – Полтава : Астрая, 2020. –С. 15-24https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42308Визначено, що борошно з насіння гарбуза та його м'якоть икористовуються у виробництві сосисок та посічених напівфабрикатів. Наведено характеристику сировини для виробництва варенокопчених шинок, а саме борошно з насіння гарбуза. Розглянуто хімічний, амінокислотний та жирнокислотний склад, вміст вітамінів, мікро- та макроелементів перспективної рослинної сировини для виготовлення м'ясопродуктів.It was determined that pumpkin seed flour and its pulp are used in the production of sausages and chopped semi-finished products. The characteristics of the raw materials for the production of cooked and smoked hams, namely pumpkin seed flour, are given. The chemical, amino acid and fatty acid composition, the content of vitamins, micro- and macroelements of promising plant raw materials for the production of meat products were considered.ukкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробіврослиним’ясопродуктинасіння гарбузаplantsmeat productspumpkin seedПерспективи використання рослинної сировини в вітчизняних м'ясопродуктахBook chapter