Огляд ринку свіжих та заморожених ягід в Україні у 2019 р. - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2020)
Нами було проведено статистичний аналіз даних обсягу ринку плодово-ягідних культур і виявлено зростання попиту на «супер-фрукти» – плоди і ягоди, які у великих кількостях містять клітковину, вітаміни, мінерали, антиоксиданти, пектини та інші нутрієнти, що допомагають організму зберігати здоров’я і молодість. До них належать чорниця, обліпиха, лохина, ожина, журавлина та чорноплідна горобина.We conducted a statistical analysis of the market volume of fruit and berry crops and found an increase in demand for "super-fruits" - fruits and berries, which contain large amounts of fiber, vitamins, minerals, antioxidants, pectins and other nutrients that help the body stay healthy. and youth. These include blueberries, sea buckthorn, blueberries, blackberries, cranberries and chokeberry.
Keywords: заморожування; ягоди; ринок; berries; market; freezing; кафедра технології оздоровчих продуктів