Сімахіна, Галина ОлександрівнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаНауменко, Наталія Валентинівна2023-07-312023-07-312023Сімахіна, Г. О. Функціональні продукти в контексті харчової та продовольчої безпеки / Г. О. Сімахіна, О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. В. Науменко // Перспективні світові наукові тренди '2023 : кол. монографія. – Карлсруе, 2023. – Т. 2. – С. 122-132.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41006Oдним із завдань сучасної харчової промисловості України є прискорений розвиток виробництва продуктів для здорового харчування, доведення його обсягів до рівня передових країн світу, досягнення продовольчої безпеки і в цій сфері, що дасть можливість реально втілити сучасну концепцію харчування і її основну тезу: «Харчові продукти ХХІ століття – це якість, безпека та ефективність». One of the main tasks to modern food industry in Ukraine is the accelerated development of foods for well-being, increasing its volumes to the level of leading countries of the world, and to achieve food safety in this sphere; in general, these factors would allow embodying the main thesis 'The 21st century food products - quality, safety and effectiveness.'otherкафедра технології оздоровчих продуктівхарчові продуктибезпекаумови життєдіяльностінутрієнтираціон харчуванняfoodstuffssafetylife conditionsnutrientsdietsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра іноземних мов професійного спрямуванняФункціональні продукти в контексті харчової та продовольчої безпекиBook chapter