Екологічна безпека радіктивного забруднення навколишнього середовища - Макаренко, Валерій Дмитрович; Галецька, Оксана Вікторівна (My University, 2015)
Сьогодні в Україні функціонують чотири атомні станції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська, на яких працюють 15 ядерних енергетичних установок загальною встановленою потужністю 13835МВт. Одним із ефективних інструментів контролю за рівнем безпеки діяльності АЕС, його відповідністю національним та міжнародновизнаним вимогам із ядерної та радіаційної безпеки є вдосконалення механізму та здійснення суворого обліку всіх порушень у процесі експлуатації АЕС, ретельного розслідування їх при-чин, упровадження заходів щодо усунення виявлених недоліків і запобігання виникненню зазначених подій у подальшому.
Keywords: екологічна безпека; радіоактивне забруднення; навколишнє середовище; экологическая безопасность; радиоактивное загрязнение; окружающую среду; environmental safety; contamination; environment