Значення та перспектива використання молозива корів - Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2017)
Молозиво – це єдиним продукт, у складі якого об’єднані в найбільш оптимальних пропорціях цілий арсенал захисних факторів, до числа яких належать лактоферин, лізоцим, лактопероксидаза та каталітично активні антитіла - білки-абзими, які в найбільшій кількості містяться саме в коров'ячому молозиві, а також вітаміни, мінерали, вуглеводи, білки та швидкозасвоювані жири. Ця унікальна композиція сприяє надійному протиінфекційному захисту та запускає процес відбудови організму.
Keywords: молозиво; імуномодулятор; антитіла; colostrum; immunomodulator; antibodies; кафедра біотехнології і мікробіології