Дослідження амінокислотного складу та перетравлюваності згущених молочних продуктів з фруктозою - Пухляк, Анастасія Григорівна; Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Вітт, Федір Аскольдович (My University, 2003)
Вивчено амінокислотний склад розроблених згущених молочних консервів з фруктозою та перетравлюваність їх комплексом протеолітичних ферментів «пепсин-трипсин». Визначено, що найбільш збалансований амінокислотний склад за показником збалансованості амінокислотного скору (ЗАКС) має молоко незбиране згущене з цукром (контроль), а за показником коефіцієнту різниці амінокислотного скору (КРАС) – молоко згущене з фруктозою і контроль мають майже однакові позиції.

The amino acid composition of the developed condensed dairy canned food with fructose and digestibility their complex of proteolytic pepsin-tripsin enzymes is studied. It is defined that the most balanced amino acid structure behind an index of equation of the amino acid skor at milk condensed with sugar (control), and of an index of coefficient of a difference of the amino acid – milk condensed with fructose is fast and very close values have control.
Keywords: амінокислотний склад; amino acid composition; молоко згущене з фруктозою; біологічна цінність; коефіцієнт різниці амінокислотного скору; перетравлюваність білків; milk condensed with fructose; biological value; coefficient of a difference of the amino acid skor; digestibility of proteins; кафедра технології молока і молочних продуктів