Пухляк, Анастасія ГригорівнаСкорченко, Тетяна АнатоліївнаВітт, Федір Аскольдович2012-06-282012-06-282003Пухляк, А. Г. Дослідження амінокислотного складу та перетравлюваності згущених молочних продуктів з фруктозою/ А. Г. Пухляк, Т. А. Скорченко, Ф. А. Вітт //Молочна промисловість. - 2003. - №5 (8). - с. 22-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1951Вивчено амінокислотний склад розроблених згущених молочних консервів з фруктозою та перетравлюваність їх комплексом протеолітичних ферментів «пепсин-трипсин». Визначено, що найбільш збалансований амінокислотний склад за показником збалансованості амінокислотного скору (ЗАКС) має молоко незбиране згущене з цукром (контроль), а за показником коефіцієнту різниці амінокислотного скору (КРАС) – молоко згущене з фруктозою і контроль мають майже однакові позиції.The amino acid composition of the developed condensed dairy canned food with fructose and digestibility their complex of proteolytic pepsin-tripsin enzymes is studied. It is defined that the most balanced amino acid structure behind an index of equation of the amino acid skor at milk condensed with sugar (control), and of an index of coefficient of a difference of the amino acid – milk condensed with fructose is fast and very close values have control.otherамінокислотний складamino acid compositionмолоко згущене з фруктозоюбіологічна цінністькоефіцієнт різниці амінокислотного скоруперетравлюваність білківmilk condensed with fructosebiological valuecoefficient of a difference of the amino acid skordigestibility of proteinsкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження амінокислотного складу та перетравлюваності згущених молочних продуктів з фруктозоюArticle