Володченкова, Наталія ВалеріївнаНакемпій, Олена Костянтинівна2019-06-042019-06-042019Володченкова, Н. В. Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві / Н. В. Володченкова, О. К. Накемпій // Проблеми охорони праці, промислової та цивільної безпеки: зб. мат. Дев'ятнадцятої Всеукраїнської науково-методичної конференції (з участю студентів), 15-17 травня 2019 р., м. Київ. – К. : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. – С. 67-70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29431У даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.uk-UKкафедра екологічної безпеки та охорони працібезпекапожежна безпекасистема управлінняохорона працівиноробне підприємствоsafetyfire securitymanagement systemoccupational healthwinemaking companyнавчанняteachingУдосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємствіArticle