Визначення гіпоглікімічної дії хлорогенової кислоти - Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2019)
Щорічно майже на 5% збільшується загальна кількість хворих на цукровий діабет. На сьогоднішній день в Україні на офіційному обліку перебуває понад 3 млн. хворих. Цукровий діабет є однією з найбільш актуальних проблем охорони здоров'я багатьох країн. Серед багатого різноманіття рослинних фенольних речовин в останні роки особливий інтерес викликають фенольні кислоти у зв'язку з їх встановленим позитивним впливом на здоров'я людини. Гіпоглікемічна дія хлорогенової кислоти виявляє значний інтерес у зв'язку з загостренням проблеми цукрового діабету.Біологічна активність хлорогенової кислоти зумовлює її широке використання в медицині для профіла-ктики і лікування різних захворювань. Every year, the total number of patients with diabetes mellitus increases by almost 5%. To date, in Ukraine there are more than 3 million patients registered in the official register. Diabetes mellitus is one of the most pressing health problems in many countries. Among the rich variety of plant phenolic substances in recent years, of particular interest are phenolic acids in connection with their established positive effects on human health. The hypoglycemic effect of chlorogenic acid is of considerable interest in connection with the exacerbation of the problem of diabetes mellitus. The biological activity of chlorogenic acid determines its widespread use in medicine for prophylaxis and the treatment of various diseases.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; цукровий діабет; хлорогенова кислота; diabetes; chlorogenic acid