Гередчук, Аліна МихайлівнаПасічний, Василь МиколайовичХорунжа, Тетяна Олегівна2020-02-052020-02-052016Гередчук, А. М. Перспективи використання каротиновмісних білково-жирових емульсійв технології м’ясомістких напівфабрикатів оздоровчого спрямування / А. М. Гередчук, В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 82-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13-14 квітня 2016 р. – Київ : НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 299.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30668Сьогодні значного поширення набули структуровані м'ясомісткі продуктиемульсійного типу, які легко засвоюються і за рахунок включення в їх складтваринної і рослинної сировини дозволяють розширити асортимент та забезпечитинайкращий фізіологічно-профілактичний ефект і біозасвоюваність нутрієнтів. Проте,складність використання емульсій обумовлена нестійкістю гетерогенних систем,тому актуальним є наукове моделювання хімічного складу, структуро-механічних імікробіологічних показників за сучасними методологічними підходами. В якості предметів досліджень були обрані м’ясомісткі кулінарні напівфабрикати на основі м’яса курчат-бройлерів промислової відгодівлі,та розроблені каротиновмісні білково-жирові емульсії (КБЖЕ), до складу яких внесено пасту гарбуза Арабатського сорту, молоко, олію, високодисперсний пірогенний нанокомпозит кремнезем, куряча шкура та білковий препарат СканПро.otherнапівфабрикатбілко-жирова емульсіякаротинsemi-finished productprotein-fat emulsioncaroteneкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПерспективи використання каротиновмісних білково-жирових емульсійв технології м’ясомістких напівфабрикатів оздоровчого спрямуванняThesis