Модифікації елегійної жанрової матриці у творі «В лавровім вінку…» Сильвестра Яричевського - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2017)
Своєрідність жанрової матриці елегії в українському модерністському письменстві полягає у тому, що в ній сполучаються родо-жанрові, стильові концепти та особливості тропіки, характерні для різних етапів її розвитку. Твір Сильвестра Яричевського «В лавровім вінку» – не просто експериментальна модифікація елегії, а й один зі знакових у модерній літературі України взірців «критики художнім словом".The specifications of elegiac genre matrix in Ukrainian belle lettre of fin de siecle are the combined elements of genres, styles, and tropes peculiar to Ukrainian elegy of different periods of development. S.Yarychevski's 'With a Laurel Crown' is not only an experimental modofocation on elegy, but also a conceptual for that day's Ukraine specimen of 'criticism in an artistic word.'
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; проза; творчість С. Яричевського; елегія; іронія; літератор; prose; S. Yarychevski's works; elegy; irony; literator