Пасічний, Василь МиколайовичМороз, Олена ОлексіївнаМітяєва, С. М.2013-01-282013-01-282008Пасічний, В. М. Стабілізація результатів вимірювань кольоровості білого цукру за допомогою приладу ЦУТЕП-СМ / В. М. Пасічний, О. О. Мороз, С. М. Мітяєва // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 74-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. – 2008. – Ч. 2. – С. 181.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5694Проаналізовані основні недоліки колориметрів відбиття при визначенні кольоровості кристалічного білого цукру методом аналізу дифузно –відбитого випромінювання. Досліджено і встановлено, що застосування рівномірного розсіюючого екрану при оптимізації кількості світлодіодів, дозволило втричі збільшити стабільність вимірювання кольоровості кристалічного білого цукру.Analyzed main drawbacks of colorimeters of reflection in determining of chromaticity of crystalline white sugar method of analysis of diffuse reflected radiation. Investigated and found that the application of a uniform scattering screen while optimizing the number of LEDs, allowing triple stability of measurement of chromaticity of crystalline white sugar.otherкольоровістьколориметрцукорвипромінюваннясвітлодіодиоптимізаціястабільністьcolorimetersugarradiationLEDsoptimizationstabilityСтабілізація результатів вимірювань кольоровості білого цукру за допомогою приладу ЦУТЕП-СМThesis