Способи відображення адекватності фразеологічних одиниць на позначення суб’єктивної оцінки людини (на матеріалі української і англійської мов) - Галинська, Олена Миколаївна (My University, 2009)
Стаття присвячена питанню семантичної співвідносності фразеологічних одиниць на позначення суб’єктивної оцінки людини української і англійської мов. На основі подібностей і відмінностей у семантико-стилістичному змісті, структурно-граматичній організації, образності між фразеологічними одиницями зіставлюваних мов виділяються фразеологічні еквіваленти і фразеологічні аналоги.

The article is sanctified to the question of semantic correlativeness of phraseology units on denotation of subjective estimation of man of the Ukrainian and English languages.
Keywords: фразеологічні одиниці на позначення суб’єктивної оцінки людини; фразеологические единицы, обозначающие субъективную оценку человека; phraseology units on denotation of subjective estimation of man; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації; фразеологічний еквівалент; фразеологічний аналог; phraseology equivalent; phraseology analogue