Біотехнологічні процеси в технології формування шкіряних матеріалів - Данилкович, Анатолій Григорович; Ліщук, ‪Віктор Іванович; Охмат, Олена Анатоліївна (My University, 2018)
У статті досліджено біокаталітичні процеси відмочування-зоління шкіряної сировини в технології виготовлення еластичних шкір. Мета дослідження полягала в тому, щоб довести ефективність використання бактерій Bacillus subtilis і ензимів панкреатину та ChemizymBH (фірма «Chemipol», Польща) у підготовчих процесах формування шкіряних матеріалів.The article investigates the biocatalytic processes of soaking-ashing of leather raw materials in the technology of manufacturing elastic skins. The aim of the study was to prove the effectiveness of the use of Bacillus subtilis bacteria and pancreatin and ChemizymBH enzymes (Chemipol, Poland) in the preparatory processes of leather materials formation.
Keywords: біотехнологічні процеси; biotechnological processes; відмочування-зневолошування шкіряної сировини; soaking-hair removal leather raw materials; формування шкіряних матеріалів; formation of leather materials; виробництво еластичних шкір; production of elastic skins; фізико-хімічні властивості; physicochemical properties