Удосконалення технології виробництва борошна з використанням спрямованих повітряних потоків - Харченко, Євген Іванович (My University, 2011)
Встановлено вплив вологості проміжних продуктів помелу на якість борошна при розмелюванні. Розглянуто зміни температури зерна при різних параметрах повітря. Досліджено та розраховано тепловтрати, які відбуваються при роботі аспіраційних та пневмотранспортних установок. Influence of relative humidity of air on ashes, the general yield and humidity of a flour is revealed. Investigational and calculation heat loss which occur at work aspirations and pneumotransportation systems.
Keywords: рециркуляція повітря; recirculation of air; показники якості борошна; проміжні продукти помелу; усушка; аспіраційні установки; parameters of quality of a flour; intermediate products of milling; shrinkage; directed air streams; пневмотранспортні установки; кафедра технології зберігання і переробки зерна