Робочі тіла бісерних млинів - Грінінг-Гера, Катерина Робертівна; Пономаренко, Артем Миколайович; Губеня, Олексій Олександрович (My University, 2023)
Хімічна, фармацевтична, керамічна та інші промисловості вимагають все більшої кількості суспензій матеріалів з високою проникністю і стабільністю при зберіганні. Одним із способів виготовлення таких низьков'язких суспензій є подрібнення в бісерних млинах в рідкому середовищі шляхом перетирання суспензії матеріалу твердими кульками – бісером. Діапазони продуктивності складають від одиниць грамів до декількох тонн на годину. При коефіцієнті подрібнення 1:10 000 (від 200 мкм до субмікронних розмірів), діапазон застосувань дуже широкий, і кількість вирішуваних завдань величезне. В останні роки спостерігається тенденція до використання розмелювальних середовищ набагато менших розмірів (<100 мм) для нанонізації ліків.
Keywords: бісерний млин; подрібнення надтонке; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв