Комплексоутворення токсичних металів з твердофазним кислотним хромтемносинім К та його аналітичне застосування - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Бутенко, Олена Миколаївна; Іванова, Світлана Михайлівна (My University, 2006)
Досліджені сорбція і комплексоутворення Pb(II), Zn(II), Cd(II), Cu(II), Sn(IV), Zr(IV), Ti(IV) з твердофазним КХТС. Отримані кількісні характеристики міцності утворюваних сполук. Наведена методика визначення Sn (IV) у консервованих продуктах.

The sorption and complexing of Pb(II), Zn(II), Cd(II), Cu(II), Sn(IV), Zr(IV), Ti(IV) with acidic chromedarkblue K in the solid phase has been considered. Quantitative characteristics of the compounds stability have been obtained. The procedur for determining of Sn (IV) have been describe.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії