Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаДавиденко, Андрій ВолодимировичМанькова, Валентина Вікторівна2021-07-052021-07-052021Посічені напівфабрикати – комплексні повноцінні продукти харчування. / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, В. В. Давиденко, В. В. Манькова // Fundamental and applied research in the modern world : proceedings of the 9th International scientific and practical conference, 14–16 April 2021. – Boston : BoScience Publisher, 2021. – Р. 268–274.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34720У статті представлено дослідження розроблених рецептур посічених напівфабрикатів із м'яса водоплавної птиці, приведені визначення основних функціонально-технологічних показників: вологозв’язувальної здатності фаршу, вологоутримувальної та жироутримувальної здатності та виходу готових продуктів. Внесення у фарш гідратованої клітковини висівок вівсяних у кількості 30% має позитивний вплив на технологічні властивості фаршу та готових напівфабрикатів. Зразки посічених напівфабрикатів із м'яса філе качиного мають хороші органолептичні і функціонально-технологічні показники, а за хімічним складом відповідають вимогам нормативних документів. The article presents a study of the developed recipes for cut semi-finished products from waterfowl meat, provides definitions of the main functional and technological indicators: moisture-binding capacity of minced meat, moisture-retaining and fat-holding capacity and yield of finished products. The introduction of hydrated fiber oat bran in the amount of 30% has a positive effect on the technological properties of minced meat and finished semi-finished products. Samples of cut semi-finished products from duck fillet meat have good organoleptic and functional-technological indicators, and the chemical composition meets the requirements of regulatory documents.otherпосічені м’ясні напівфабрикатим’ясо водоплавної птиціклітковина висівок вівсянихфункціонально-технологічні показникиcut meat semi-finished productswaterfowl meatoat bran fiberfunctional and technological indicatorsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПосічені напівфабрикати – комплексні повноцінні продукти харчуванняThesis