Пристрій для лінеаризації нелінійних характеристик - Рішан, Олександр Йосипович; Денисенко, Владислав Сергійович (My University, 2016)
При перетворенні аналогових сигналів первинних вимірювальних перетворювачів (ПВП) у цифровий код, з подальшою їх обробкою у мікропроцесорних контролерах комп'ютерно-інтегрованих систем керування технологічними процесами, доцільно в якості проміжного перетворювача використовувати конденсаторний перетворювач напруги у частоту, побудований за схемою транзисторного RС –генератора. When converting analog transducers (PVP) into a digital code, and their subsequent processing in microprocessor controllers of computer-integrated process control systems, it is useful as an intermediate voltage condenser transducer used in the frequency converter, built by the scheme transistor RC -oscillator.
Keywords: лінеаризація; нелінійні характеристики; аналоговий сигнал; RC-генератор; первинний вимірювальний перетворювач; linearization; nonlinear characteristics; analog signal; RC-oscillator; primary measuring converter; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка