Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичНосенко, Володимир ЄрофійовичТроценко, Павло ОлександровичКороль, Анатолій МиколайовичЛітвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна2013-03-052013-03-052001Ультразвукова кавітаційна обробка хмелю / А.Є. Мелетьєв, В.Є. Носенко, П.О. Троценко, А.М. Король, С.І. Воронцова // Наукові праці УДУХТ. – 2001. – № 10 (спецвипуск), Ч. ІІ. – С. 159–160.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6733Експериментально встановлений оптимальний час ультразвукової кавітаційної обробки гранульованого хмелю, який складає 5-10 хвилин. Це дозволить максимально екстрагувати гіркі речовини хмелю. При цьому процес ізомеризації у порівнянні з класичною технологією прискорюється в 10-15 разів.Experimentally was determined optimal time of ultrasonic cavitation processing of granular hops, that is 5-10 minutes. This will allow to extract bitter substances of hops maximally. The isomerization process compared to the classical technology accelerates in 10-15 times.otherізомеризаціягіркі речовини хмелюгранульований хмільультразвуккавітаціяобробкаекстрагуванняisomerizationbitter substances of hopsgranular hopsultrasoundcavitationprocessingextractionкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиУльтразвукова кавітаційна обробка хмелюArticle