Прибильський, Віталій ЛеонідовичОлійник, Світлана ІванівнаЧуприна, Наталія Вікторівна2015-02-232015-02-232014Прибильський, В. Л. Удосконалення технології ферментованих медових напоїв / В. Л. Прибильський, С. І. Олійник, Н. В. Чуприна // Наукові праці ОНАХТ. – 2014. - Вип. 46, Т. 2. – С. 36–39.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19450Показано актуальність удосконалення технології водопідготовки для виробництва ферментованих медових напоїв. Наведено результати досліджень попередньої обробки води мікропористими мінералами та встановлено, що суттєво покращуються органолептичні показники готових напоїв, зменшується їх окисно-відновний потенціал. Застосування мікропористих мінералів дає змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води при зменшенні питомих витрат на стадіях підготування і регенерування. Actuality improving water treatment technologies for the production of fermented honey drinks. The results of studies of water pretreatment microporous minerals and found that significantly improved organoleptic properties of prepared beverages, reduced their redox potential. The use of microporous minerals makes it possible to increase the specific volume of prepared water while reducing unit costs in the stages of preparation and regeneration.otherнапоїферментаціямедводамінералифільтруванняprepared waterfiltrationwater treatmentbeveragethe technological parametersefficiencyкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваУдосконалення технології ферментованих медових напоївArticle