Оптимізація вантажних перевезень за допомогою системи GPS-моніторингу - Синявська, О. Б.; Репіч, Тетяна Анатоліївна (My University, 2020)
У статті досліджено процес перевезення вантажів, що є одним із базових елементів функціонування підприємств. Обґрунтовано потребу в плануванні логістичних дій підприємства де має бути враховано багато факторів. Охарактеризовано сучасні способи оптимізації процесу транспортування. Виділено основні етапи процесу формування транспортного ланцюга, інформація про які була викладена у відповідній послідовності починаючи з організації маршруту та закінчуючи безпосередньо відвантаженням. Також було розглянуто ключові проблеми, що виникають на кожному дослідженому етапі транспортування їх джерела та способи вирішення. Досліджено діяльність ПАТ «Фірма «Полтавпиво», а саме його логістичні маршрути та склад автопарку. В результаті чого було запропоновано сучасні варіанти вирішення даних проблем, а саме встановлення системи GPS-моніторингу та інтеграція нових логістичних модулів до наявної інформаційної бази компанії.
Keywords: вантажні перевезення; логістичні витрати; freight transportation; logistics costs; транспортні маршрути; GPS-моніторинг; transport routes; GPS monitoring; кафедра економіки праці та менеджменту