Новое в производстве напитков из цельной творожной сыворотки - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна; Чернюшок, Ольга Анатольевна (My University, 2013)
В даній статті наведено дослідження можливості застосування електроіскрового оброблення в технології напоїв з цільної молочної сироватки з метою отримання продукту без видимого білкового осаду. У ході досліджень спостерігалося диспергування білкових частин молочної сироватки 1,5 ... 10 разів залежно від напруги та кількості їх імпульсів, що сприяло стабілізації системи. Доведено позитивний вплив електроіскрового оброблення на органолептичні показники молочної сироватки, представлені результати сенсорного аналізу напоїв, вироблених з цільної сироватки, обробленої електроіскровими розрядами в порівнянні з напоями з необробленої сироватки. In this article the study possibility of using spark processing technology of solid beverages cheese whey to obtain the product without visible protein precipitate. The studies showed dispersion of cheese whey protein parts 1,5 ... 10 times, depending on the voltage and number of pulses, the stabilization system. Proven positive impact spark processing on organoleptic properties of cheese whey, the results of sensory analysis beverage made of solid cheese whey treated with spark discharges over a drink from untreated serum.
Keywords: запах; колір; сироватка; електроіскрова обробка дисперсність; сенсорний аналіз; зовнішній вигляд; смак; smell; whey; color; electric discharge processing; dispersion; sensory analysis; appearance; taste; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів