Філософське значення періодичного закону Д. І. Менделєєва - Студзінська, Марина Олександрівна; Кітов, Микола Григорович (My University, 2014)
Періодичний закон Д. І. Менделєєва, фундаментальний закон, що встановлює періодичну зміну властивостей хімічних елементів залежно від збільшення зарядів ядер їх атомів, відкритий ним в 1869 при зіставленні властивостей всіх відомих на той час елементів і величин їх атомних мас. Periodic Law DI Mendeleev fundamental law establishing a periodic change in the properties of chemical elements according to increasing charges nuclei of their atoms, opened it in 1869 when comparing the properties of all known at the time the elements and values ​​of their atomic masses.
Keywords: періодичний закон Д. І. Менделєєва; філософія; periodic law of Mendeleev; philosophy; кафедра гуманітарних дисциплін