Розвиток земельних відносин в умовах ринку - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2009)
Висвітлено особливості розвитку земельних відносин в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод. Обґрунтовано методичні підходи щодо запровадження механізму застави права оренди землі та необхідність її законодавчого врегулювання

The peculiarities of the development of land relations in market-type agricultural formations are highlighted. The advantages, disadvantages, reasons and factors influencing its development are determined. Structural changes in forms of land ownership are analyzed. The lines of rental land relations’ improvement were developed. The ways of optimization of rent agreement conditions were proposed. The technical approaches for the application of schemes of security in land rent authority and its necessity for legal regulations were grounded
Keywords: кафедра економіки і права; земельні відносини; земельна ділянка; орендна плата; грошова оцінка земель; застава права оренди земель; land relations; land shores; land; pecuniary valuation of land; security in land rent authority