Кріоскопічна температура сумішей для виробництва морозива молочно-овочевого - Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2013)
Методом термічного аналізу було досліджено температуру початку кристалізації води у сумішах для виробництва морозива молочно-овочевого на основі свіжого пюре із гарбуза та порошка із гарбуза конвективного сушіння. Встановлено кореляційну залежність зміни кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей від кількості овочевого компоненту. Доведено, що зниження цього показника відбувається пропорційно підвищенню вмісту сухих речовин гарбуза, у тому числі розчинного пектину. By the method of thermal analysis was investigated temperature the beginning of crystallization water in mixtures for dairy cream and vegetable-based sauce with fresh pumpkin and pumpkin powder convective drying. Correlation dependence of cryoscopic temperature milk and vegetable of the mixtures on the number of vegetable component. It is proved that the reduction of this indicator is proportionally increasing solids content pumpkins, including soluble pectin.
Keywords: молочно-овочеве морозиво; milk - vegetable ice cream; гарбуз; pumpkin; кріоскопічна температура; cryoscopic temperature; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу