Використання батату у технології оздоровчих продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Соколова, Ольга Миколаївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Галушко, Марія Валеріївна; Вінярська, Владислава Вікторівна (My University, 2019)
Визначено органолептичні показники плодів батату та пюре з нього. Нами досліджено вміст харчових волокон у бататі та їх водоутримувальну здатність. Встановлено, що кількість клітковини у коренеплодах батату складає 3,2 % ; вміст пектинових речовин – 2,8 % на суху речовину. Водоутримувальна здатність харчових волокон батату – 3,5 г води / г волокна. Доведено, що коренеплоди батату є джерелом цінних нутрієнтів, зокрема харчових волокон
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; батат; органолептичні показники; харчові волокна