Один із способів підвищення ефективності роботи колонної дифузійної установки - Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович (My University, 2014)
На цукрових заводах для вилучення цукрози з бурякової стружки методом протитечійної екстрагування застосовуються дифузійні установки. Завдяки простоті конструкції та невеликій металоємності, порівняно з аналогами, широкої популярності набули установки колонного типу. Одним з параметрів, за яким визначають техніко-економічні показники цукрового заводу є величина відкачки дифузійного соку на виробництво. Для забезпечення стабільної відкачки потрібно мати постійну величину відбору башенного соку. In sugar mills to extract sucrose from beet chips protytechiynoyi extraction method used diffusion plant. With its simple design and small metal compared to similar, have become very popular setting column type. One of the parameters that determine the technical and economic performance of the sugar factory is the value of pumping juice into production. To ensure stable pump must have a constant selection bashennoho juice.
Keywords: бурякова стружка; цукрові заводи; beet chips; sugar mills; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування