Особливості кави ліберіка - Драненко, Оксана Володимирівна; Матюшенко, Раїса Василівна (My University, 2015)
Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня. Сьогодні кава - це не лише популярний, а й дуже корисний та цікавий напій в світі барної індустрії. Широко використовуються два основні сорти кави: арабіка та робуста. Арабіка, як правило, має більш солодкий, м'який смак з відтінком цукру, фруктів і ягід. їх кислотність вище з цим винним присмаком, який характеризує каву з відмінною кислотністю. Робуста, має більш сильний, жорсткий смак, із зерновим обертоном або арахісовим післясмаком. Вона містить в два рази більше кофеїну ніж арабка. Coffee is one of those drinks that love and drink almost everything. Most people start their day with a cup of coffee and some drink it throughout the day. Today coffee - is not only popular but also very useful and interesting drink in the bar industry worldwide. Widely used in two main varieties of coffee: Arabica and Robusta. Arabica usually has a sweet, mild flavor with a touch of sugar, fruits and berries. their higher acidity of this wine flavor that characterizes coffee with excellent acidity. Robusta has a strong, hard palate, with grain overtone or peanut aftertaste. It contains twice as much caffeine than Arabka.
Keywords: кава ліберіка; сорти кави; coffee liberica; coffees; кафедра готельно-ресторанної справи