Спосіб виробництва консервів "Морква гарнірна вітамінізована" (Патент на корисну модель № 112641) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бондаренко, Ксенія Іванівна; Бондаренко, Дмитро Юрійович (My University, 2016)
Спосіб виробництва консервів, який включає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, фасування, додавання заливи, закупорювання й стерилізацію, який відрізняється тим, що різання моркви проводять в атмосфері пари, бланшування моркви проводять у розчині лимонної кислоти та ізоаскорбінату натрію при температурі 85-100 °C у кількості 0,02-0,05 %, сушать до вмісту сухих речовин 30-50 %, і заливають заливою, яка містить 6-10 % цукру, 0,6-1,0 % солі, 0,3-0,5 % лимонної кислоти, 0,01-0,1 % аскорбінової кислоти. The method of production of canned food, which includes sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, cutting, blanching, packaging, adding bays, closing and sterilization, characterized in that the cutting carrots is carried out in an atmosphere of steam blanching carrots carried out in a solution of citric acid and izoaskorbinatu sodium at a temperature of 85-100 ° C in an amount of 0,02-0,05% dry solids content of 30-50%, and pour bay, which contains 6-10% sugar, salt 0.6-1.0% , 0.3-0.5% citric acid, ascorbic acid 0.01-0.1%.
Keywords: морква; вітамінізація; аскорбінова кислота; лимона кислота; сушіння; морковь; carrots; fortification; ascorbic acid; lemon acid; dry; кафедра технології консервування