Фізична суть процесів добування олії - Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2021)
Під час добування олії протікають: масообмінний процес сорбції вологи білками і вуглеводами олійного матеріалу, та проявляються капілярні явища під час пресування олії, що вимагає створення високого тиску у робочій камері пресу. Under the hour of oil extraction proceed: the mass-exchange process of sorption of water by proteins and in carbohydrates of the oil material, which manifests itself as capillary phenomena under the pressure of the oil, which affects the high pressure at the working chamber of the press.
Keywords: олія; oil; міжмолекулярні взаємодії; intermolecular interactions; фізична суть; physical essence; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів