Ринок золота в Україні та його особливості - Яценко, Ірина Ігорівна (My University, 2014)
Процес формування вільного внутрішнього ринку золота й дорогоцінних металів в Україні розпочався переходом країни до ринкових перетворень, коли були започатковані реформи зі скасуванням державної монополії на операції з дорогоцінними металами. The formation of a free internal market in gold and precious metals in Ukraine began the transition to market reforms when reforms were initiated with the abolition of the state monopoly on operations with precious metals.
Keywords: ринок золота; інвестиції; gold market; investment