Вуглеводний комплекс екструдованих кормових сумішей - Тракало, Тетяна Олександрівна (My University, 2016)
Вуглеводи – найпоширеніший клас органічних сполук у світі, що входять до складу всіх організмів і необхідних для життєдіяльності людини і тварин, рослин і мікроорганізмів. Проведені дослідження показали, що в процесі екструзії у кормових сумішах зменшується кількість крохмалю майже на 20 %, проте загальна кількість декстринів збільшується від 35-40 %., що підвищує доступність поживних речовин для перетравлення організмом тварин. Великі втрати крохмалю спостерігаються у зразках з високим вмістом його до екструдування.Carbohydrates - the most widespread class of organic compounds in the world, which are part of all organisms and necessary for the life of humans and animals, plants and microorganisms. Studies have shown that in the process of extrusion in feed mixtures, the amount of starch is reduced by almost 20%, but the total amount of dextrin is increased from 35-40%, which increases the availability of nutrients for digestion of the organism of animals. Large losses of starch are observed in specimens with high content of it before extruding
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; вуглеводи; тварини; корм; комбікорм; суміш; екструдат; animals; carbohydrates; mixed fodder; feed; extrudate; mixture