Визначення кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива - Згурський, Андрій Володимирович; Потапов, Станіслав Геннадійович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Масліков, Максим Михайлович (НУХТ, 2012)
Методом термічного аналізу було досліджено температуру початку кристалізації води у сумішах для виробництва морозива молочно-овочевого на основі свіжого пюре із гарбуза та порошка із гарбуза конвективного сушіння. Встановлено кореляційну залежність зміни кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей від кількості овочевого компоненту. Доведено, що зниження цього показника відбувається пропорційно підвищенню вмісту сухих речовин гарбуза, у тому числі розчинного пектину. By the method of thermal analysis was investigated temperature the beginning of crystallization water in mixtures for dairy cream and vegetable-based sauce with fresh pumpkin and pumpkin powder convective drying. Correlation dependence of cryoscopic temperature milk and vegetable of the mixtures on the number of vegetable component. It is proved that the reduction of this indicator is proportionally increasing solids content pumpkins, including soluble pectin.
Keywords: морозиво; гарбуз; кріоскопія; ice cream; pumpkin; cryoscopу; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу