Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичПасічний, Василь МиколайовичСтрашинський, Ігор МирославовичСтрельченко, Людмила ВасилівнаКоломієць, Роман АнатолійовичФурсік, Оксана Петрівна2018-07-022018-07-022014Дослідження впливу комбінованого термопідведення в процесі сушіння на зміну характеристик білків різної природи / І. В. Дубковецький, І. Ф.Малежик, В. М. Пасічний та ін. // Матеріали міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції, 4-5 грудня 2014 р. – Тернопіль, 2014. - С. 93-96.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27786В даний час гостро стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні затрати електроенергії. Для вирішення цієї проблеми було створено новий спосіб сушіння – комбінування конвективного та інфрачервоного. Сушіння інфрачервоними променями, як відомо, має певний недолік – підгорання поверхневого шару сировини та за рахунок проникнення променів ззовні в середину відбувається дефундування вологи у внутрішні шари сировини, що погіршує як органолептичні так і фізико-хімічні властивості готового продукту. Проте при ІЧ сушінні електроенергії затрачається значно менше в порівнянні з конвективним. At present, the problem of saving electricity in all its aspects is acute, in particular during the drying of food products in the industry, where the production of finished products involves significant energy costs. To solve this problem, a new method of drying - a combination of convective and infrared. Infrared drying is known to have a certain disadvantage - the burning of the surface layer of raw materials and the expulsion of rays from the outside in the middle is the dehumidification of moisture in the inner layers of raw materials, which degrades both the organoleptic and the physical and chemical properties of the finished product. However, in IR, the drying of electricity consumes much less than convective.тваринні білкирослинні білкисушіннясировинакомбінований методanimal proteinsvegetable proteinsdryingraw materialscombined methodкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження впливу комбінованого термопідведення в процесі сушіння на зміну характеристик білків різної природиOther