Вловлювач легких домішок (Патент на корисну модель № 61476 ) - Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Свящук, Олександр Францович (My University, 2011)
Вловлювач легких домішок, що являє собою прямокутний каркас з встановленими на ньому парою ведучих та ведених зірочок, які обхоплюються двома гілками ролико-втулкового ланцюга, до яких на горизонтальних валах шарнірно приєднані комплекти плоских гребінок, а в верхній частині каркаса вловлювача закріплена струшуюча рамка та розміщений під нею приймальний лоток для домішок. В проміжках між гребінками додатково шарнірно розміщені вигнуті перфоровані пластини, причому форма згину перфорованих пластин відповідає формі домішок, що вловлюються. A catcher of light admixtures, which is a rectangular frame with a pair of driving and driven sprockets mounted thereon. Said sprockets are embraced by two branches of a roller-bushing chain, to which on horizontal shafts sets of flat combs are hingedly fixed, and in the upper part of the frame of the catcher a shaking frame is fixed and a receiving tray for admixtures arranged thereunder. In the spacings between the combs bent perforated plates are additionally located. The bend of perforated plates corresponds to the shape of admixtures being caught.
Keywords: домішки; вловлювання; гребінки; перфорація; admixtures; catching; combs; perforation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування