Баглюк, Максим ОлександровичБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2024-06-242024-06-242024Баглюк, М. Використання пряно-ароматичної сировини у технології оздоровчих харчових продуктів / М. Баглюк, С. Бажай-Жежерун // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43594Нами проведено органолептичний аналіз ряду пряних трав, обумовлено можливості застосування їх у технології оздоровчих та профілактичних продуктів.Використання пряної сировини у харчових технологіях демонструє значний потенціал для покращення якості та корисності їжі. Цей компонент не лише надає смаку та аромату, але й має цілющі властивості, сприяє зміцненню здоров'яWe conducted an organoleptic analysis of a number of spicy herbs, determined the possibility of their use in the technology of health and preventive products. The use of spicy raw materials in food technology demonstrates a significant potential for improving the quality and usefulness of food. This component not only gives taste and aroma, but also has healing properties and promotes healthukпряно-ароматична сировинаорганолептичний аналізпряні травиякістьspicy and aromatic raw materialsspicy herbsorganoleptic analysisкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання пряно-ароматичної сировини у технології оздоровчих харчових продуктівThesishttps://orcid.org/0000-0002-5382-4842