Романовська, Тетяна ІванівнаОсейко, Микола Іванович2023-03-302023-03-302021Романовська, Т. І. Пігменти, супутні ліпідам з овечої вовни / Т. Романовська, М. Осейко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : тези матеріалів Х Міжнародної науково-технічної конференції, м. Київ, 09–10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 298–299.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39587Виявлено, що максимуми поглинання у отриманих екстрактів знаходяться у діапазоні 330-430 нм. Найбільше забарвлюючих речовин містить хлороформовий екстракт, оскільки проявив три максимуми поглинання електромагнітних хвиль. Екстракт, що отриманий з діетиловим ефіром має найсвітліший колір та один максимум поглинання. It has been shown that the clay maxima of selected extracts are in the range of 330-430 nm. The most zabarvlyuyuchih speeches avenge chloroform extract, shards showing three maxima of claying electromagnetic fluff. The extract, which, when taken with diethyl ether, has the most light color and one maximum of clay.otherоліяoilwaxвіскжирfatкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівПігменти, супутні ліпідам з овечої вовниThesis