Milk protein clots obtained by the addition of purple corn powder - Grek, Viktor; Pshenychna, Tetyana; Onopriichuk, Olena; Grek, Olena (My University, 2024)
The colored whey could be classified as a functional raw material, which has original taste and color characteristics and expands the use of colored whey drinks in technology. The use of colored products as a base for various dairy products will avoid using artificial food colors and flavors. Забарвлену молочну сироватку можна класифікувати як функціональну сировину, яка має оригінальні смакові та кольорові характеристики та розширює використання забарвлених напоїв із молочної сироватки в технології. Використання забарвлених продуктів як основи для різних молочних продуктів дозволить уникнути використання штучних харчових барвників та ароматизаторів.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; сироватка; молоко козяче; кукурудза пурпурова; whey; goat milk; purple corn