Удосконалення індикаторів платоспроможності підприємства в комплексній системі аудиту - Темчишина, Юлія Леонідівна (My University, 2005)
Обґрунтовується необхідність використання методичних можливостей операційного аудиту для попереджувального підтримання платоспроможності господарського суб’єкту. З цією метою діюча система аналітичних показників платоспроможності, які розраховуються за даними фінансової звітності, доповнюється новими показниками – борговими індикаторами. Вони розраховуються за щомісячними даними аналітичних та синтетичних рахунків фінансового обліку. Обґрунтовується, що таким методичним доповненням аналізу платоспроможності посилюються можливості профілактики її негативних змін. This article thies to substantiate the necessity of the application of the systematic possibelities of the operational audit to prevent the loss of the solvency of an enterprise. For this purpose the acting system of the analytical factors of solvency paid for financial reporting are complem ented new factor – a promissory indicator.
Keywords: комерційний розрахунок; фінансовий аналіз; кредиторська заборгованість; платоспроможність; financial analysis; accounts payable; solvency; кафедра обліку і аудиту