Дослідження функцій ресиверів в структурі пневмопривода - Муравйова, Юлія Віталіївна; Кирильчук, Євгеній Артурович; Д'яченко, Іван Богданович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2021)
Актуальним напрямком розвитку пневматичних приводів та систем керування технологічними процесами, є впровадження енергоефективних технічних рішень. Використання ресиверів, як акумуляторів стисненого повітря в мережі живлення та керування пневмоприводами – дає можливість знизити пульсації енергомережі; стабілізувати тиск; знизити навантаження на компресор; знизити витрати енергії.

The introduction of energy-efficient technical solutions is an important area of development for pneumatic actuators and process control systems. The use of receivers as compressed air accumulators in the power supply and control network of pneumatic actuators makes it possible to reduce power grid fluctuations; stabilize pressure; reduce compressor load; and reduce energy consumption.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; дослідження; ресивер; пневмопривод; research; receiver; pneumatic drive